İşitme Cihazı Nasıl Alınır?
İşitme kaybının günlük hayatındaki olumsuz yansımalarını gören kişi vakit kaybetmeden bir Kulak Burun Boğaz hekiminin kontrolünden geçmelidir.
İşitme kaybının tespiti için yapılan testler sonucunda tanı konduğu takdirde, hekim tarafından hastaya işitme cihazı kullanması gerektiği önerilir.
Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı işitme cihazı merkezlerine; eksiksiz belgelerinizle (işitme testinin sonuçları, reçete ve rapor ile) başvurunuzu yapabilirsiniz.
Tercih ettiğiniz işitme cihazı merkezinde, ihtiyacınızı karşılayacak en uygun cihaz uygulamalar ve denemeler eşliğinde seçilir.
Cihaz seçiminden sonraki aşamada kullanıcıya özel kalıp alma işlemleri yapılır. İşitme cihazınızın teslimi için bir randevu tarihi belirlenir.
Randevu günü cihazınızın tesliminden önce gerekli ayarlar yapılır. Cihaz kullanımı ile ilgili tüm bilgiler detaylıca cihaz kullanıcına aktarılır ve uygulamalı şekilde gösterilir. Bu bilgilerin içeriğinde; cihazın nasıl takıp çıkarılacağı, pil değişimleri, temizlik işlemleri yer alır.
Tüm bu işlemlerden sonra cihazınızın temini yapılır.
İşitme cihazınızı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, size en uygun cihazın uzmanlar tarafından incelikle seçilmesidir. Doğru cihaz seçimi ile işitme cihazı kullanıcısı uzun süreler boyunca cihazını sorunsuz kullanabilir.